Champinjonsoppa

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk kallt vatten
  • smör
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Grovhacka hälften av champinjonerna­. Skala och hacka löken­.
  2. Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter­.
  3. Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk­. Låt koka ca 10 minuter under lock­.
  4. Skär resten av svampen i tunna skivor­.
  5. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.­
  6. Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter­. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten­. Låt sjuda 2 minuter.­
  7. Stek under tiden resten av svampen i smör­. Smaka av soppan med salt och peppar­. Servera och toppa med den stekta svampen­.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s