Zucchini med tomatsås och fetaost

(Via Ica)

Ingredienser

  • 800 g zucchini
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g)
  • 1/2 tsk strösocker
  • 50 g fetaost
  • färsk basilika till garnering

Så här gör du

  1. Skär zucchinin i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna i en bunke och pressa ner 2 av vitlöksklyftorna (för 4 portioner), 3⁄4 dl av oljan (för 4 portioner) samt hälften av salt och peppar. Blanda och låt stå 30 minuter.
  2. Skiva resten av vitlöksklyftorna tunt.
  3. Fräs vitlök och fänkålsfrön i 2 tsk av den resterande oljan (för 4 portioner) ca 2 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt tomater, socker och resten av salt och peppar. Låt koka 5–10 minuter, tills det tjocknar. Mixa slätt med stavmixer.
  5. Stek zucchinin i oljan som den har legat i i en stor stekpanna i omgångar på medelvärme tills den är gyllenbrun, ca 4 minuter per sida. Lägg på ett fat och häll över tomatsåsen.
  6. Strö över smulad fetaost och basilika strax före servering. Ringla över resterande olja.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s