Vegetarisk green curry

(Via Ica)

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 romanescohuvud
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 1 aubergine
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk olja
  • 3 msk green currypaste
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk riven ingefära
  • salt
  • 1 kruka koriander

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär romanesco i bitar. Dela kärna ur och strimla paprika. Skala och skiva lök. Tärna aubergine. Skiva sockerärter.
  3. Stek lök och aubergine i olja i en stor gryta. Fräs med currypasta någon minut. Tillsätt sedan kokosmjölk, buljong och resten av grönsakerna. Låt koka ca 10 minuter. Skala och riv ingefära, smaka av med den och salt.
  4. Hacka koriandern.
  5. Servera grytan med ris och koriander.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s