Grillad sallad med sparris, ratatouille och mozzarella

(Via Ica)

Ingredienser

Ratatouillepaket

  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • grillfolie

Sallad

  • 1 knippe grön sparris
  • 2 romansallad
  • 4 skivor levainbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • olivolja

Så här gör du

  1. Ratatouillepaket: Dela tomaterna och krama ur kärnorna i en bunke. Blanda tomatkärnorna med tomatpurén.
  2. Tärna tomatköttet. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär zucchinin i centimeterstora tärningar. Strimla fänkålen tunt. Repa av rosmarinbladen från stjälkarna.
  3. Blanda samtliga ingredienser med tomatkärnorna. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg ut 4 ark folie (för 4 port) ca 40×60 cm och vik dem dubbla. Fördela grönsakerna på arken och vik ihop så att det blir ett tätt paket.
  5. Grilla paketen på indirekt värme (under lock) ca 30 minuter.
  6. Sallad: Skär eller bryt av nedre delen (ca 2 cm) av sparrisen. Skala om den är grov.
  7. Ansa och dela salladen genom roten.
  8. Lägg sparris, sallad och bröd på ett fat, ringla över olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt ordentligt och grilla.
  9. Låt mozzarellan rinna av och riv den i grova bitar.
  10. Lägg grillad sallad, sparris och bröd på tallrikar och ringla över ratatouillen med en sked. Toppa med mozzarella och ringla över olivoljan.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s