Fetaostgratinerad paprika med oliver

(Via Ica)

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 1 förp urkärnade kalamataoliver (à 290 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • salt och svartpeppar
  • 390 g pastasås
  • 1 1/2 dl vatten
  • 150 g fetaost

Till servering

  • sallad
  • lantbröd

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Hacka oliverna grovt. Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet. Skölj kikärterna och låt de
  4. Mixa kikärter, vatten, vitlök och citronskal i en matberedare. Ta upp kikärtsblandningen i en skål och blanda ner äggulor, oliver och persilja. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela fyllningen i paprikorna.
  5. Koka upp pastasåsen med vattnet och häll den i en ugnssäker form. Lägg paprikorna i såsen. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Ta ut formen och sätt ugnen på grill. Smula över fetasoten och ställ in mitt i ugnen 5-10 minuter eller till osten fått fin färg.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s