Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

(Via Ica)

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 120 g riven ost av gruyèretyp eller 2,5 dl riven parmesanost (för 4 portioner)
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ev flingsalt

Gremolataolja

  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Så här gör du

  1. Rör ihop alla ingredienser till gremolataoljan. Krydda med salt och peppar.
  2. Ansa blomkålshuvudet och dela det på mitten. Pensla med oljan runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då.
  4. Strö över osten och grilla ytterligare ett par minuter, tills osten smälter.
  5. Lägg upp på ett fat och strö ev över flingsalt. Ringla över gremolataoljan och servera direkt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s